Drie woninginbrekers aangehouden

zaterdag 29 oktober 2016

Drachten - De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige inwoonster van Eindhoven, een 29-jarige inwoner van Amersfoort en een 30-jarige inwoner van Barneveld aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Fivel in Drachten.

Surveillerende agenten in een onopvallende politieauto zagen op de Eems een auto wat vreemd geparkeerd staan. In het voertuig zat nog een vrouw. Het kenteken werd gecontroleerd en al snel werd duidelijk dat de eigenaar van het voertuig elders in het land diverse malen met de politie in aanraking was geweest in verband met woninginbraken. Reden genoeg voor de agenten om het voertuig en de inzittende in de gaten te houden. Ook andere agenten sloten aan. Tien minuten later kwam een melding dat bij een woning aan de Fivel was ingebroken. De inbrekers waren vermoedelijk gevlucht toen de bewoners thuis kwamen. De agenten zagen vervolgens dat de vrouw met de auto ging rijden. Ze stopte twee keer om iemand in haar auto te laten instappen. De agenten hadden het sterke vermoeden dat deze mannen betrokken waren bij de woninginbraak aan de Fivel. Reden genoeg om een stopteken te geven en de inzittenden aan te houden. In het voertuig werd een schroevendraaier aangetroffen die vermoedelijk was gebruikt bij de woninginbraak. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar van de woning deed aangifte. 

 

Dit is de periode van oktober tot april, waarin de trend is dat er meer delicten zoals inbraken, overvallen en straatroven worden gepleegd dan in de lente en zomer. Criminelen hebben, doordat de dagen korter worden, meer mogelijkheden om ongezien hun gang te gaan. Reden voor de politie om onder andere vaker te surveilleren, zowel opvallend als onopvallend. 

Samen met u

Uiteraard zijn er veel dingen die u zelf kunt doen om de kans op bijvoorbeeld inbraak te verkleinen. Denk aan een bewoonde indruk van uw huis, met bijvoorbeeld tijdschakelaars en post die uit het zicht is. Goede buitenverlichting en goed hang- en sluitwerk, en dit ook consequent gebruiken, zijn ook bekende tips. U kunt ook samen met uw wijkgenoten bijdragen aan een veilige woonomgeving. Zo kunt u samen een whatsapp-groep starten, of u kunt zich aanmelden voor Burgernet. In de gemeente Smallingerland bestaan diverse initiatieven om criminaliteit de kop in te drukken.Bel 112

Het opletten in uw buurt en 112 bellen bij verdachte situaties, is niet bij iedereen bekend. Als u iemand in de straat ziet die u niet kent en die zoekend rondloopt, of op de uitkijk lijkt te staan, dan mag u 1-1-2 bellen! Zo kan de politie inbrekers op heterdaad aanhouden. En beter nog: inbraken voorkómen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nijega | 112 alarmeringen Nijega | Goedkoop Tanken in Nijega | Supermarkten in Nijega | Weerbericht Nijega