Drie motoren, auto en geld in beslag genomen bij huiszoekingen

maandag 9 maart 2015

Drachten/Terband - De politie heeft vandaag op drie locaties een huiszoeking gehouden. De huiszoekingen waren het gevolg van vervolgonderzoek nadat in Terband een hennepkwekerij werd aangetroffen. Bij de huiszoekingen zijn drie motoren, 15 kg gedroogde hennep en een hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Twee verdachten zijn aangehouden

Afgelopen donderdag werd inTerbandin een gierkelder een hennepkwekerij met 945 planten ontdekt. De bewoner werdtoen aangehouden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Vervolgonderzoek leidde naar drie mannen die mogelijk betrokkenzijn geweest bij de hennepkweek. In hun woningen werd vandaag huiszoekinggedaan. Bij een 27-jarige man uit de gemeente De Friese Meren werden driemotoren in beslag genomen. In de woonboot van een 45-jarige man uit Drachtenwerd een hoeveelheid contant geld en de inrichting van een hennepkwekerijaangetroffen. Er stonden op het moment van de zoeking geen planten, maar welwerd ongeveer 5 kg gedroogde hennep gevonden. Ook werd in een auto nog eenhoeveelheid contant geld gevonden. De auto, het geld en de hennep is in beslaggenomen. In een loods bij de woning van een derde verdachte werd 10 kg gedroogdehennep aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft de derde verdachtenog niet kunnen aanhouden.Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met hetoog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken debetrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelenverliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in hetcriminele milieu.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nijega | 112 alarmeringen Nijega | Goedkoop Tanken in Nijega | Supermarkten in Nijega | Weerbericht Nijega