Toename jeugdoverlast door drugsgebruik

donderdag 30 april 2015

Drachten - Bij de politie in Drachten komen de laatste tijd klachten binnen van overlast van grote groepen jeugd op De Drift en de Jelle Plantingastraat. Door een deel van deze jongeren wordt ook drugs gebruikt en verhandeld, veelal GHB en speed. Onder hen ook jongens en meisjes van slechts 14 jaar. Naast de overlast die dit met zich mee brengt, worden omwonenden en voorbijgangers ook geconfronteerd met gebruikers die onwel raken. Zo raakten vorige week op De Drift nog twee jongeren onwel nadat ze GHB hadden gebruikt.

De politie is inmiddels een onderzoek begonnen naar de handelaren in onderandere GHB. Dit resulteerde vorige weekin de eersteaanhoudingen van drie inwoners van Drachten van 19, 22 en 23 jaar. Derechter-commissaris besloot woensdag om de 19 en 22 jarige in bewaring testellen. Het duo zit dan ook nog steeds vast. De 23-jarige man mocht na verhoorhet politiebureau weer verlaten. Het onderzoek wordt voortgezet en meeraanhoudingen worden niet uitgesloten.

GHB is een middel dat na enkele weken gebruik van meerdere doses per dag altot verslaving kan leiden. Als je verslaafd bent aan GHB, heb je grote kansafkickverschijnselen te krijgen als je plotseling stopt met gebruik. Je kunt ookafkickverschijnselen krijgen als je verslaafd bent en de dosering te snelverlaagt.Opde website van Verslavingszorg Noord-Nederland lees je alles over GHB en hoejehulpkunt krijgen bij het afkicken er van.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nijega | 112 alarmeringen Nijega | Goedkoop Tanken in Nijega | Supermarkten in Nijega | Weerbericht Nijega