Politie houdt transport- en milieucontrole

woensdag 20 november 2013

Drachten - De politie en de RDW hielden woensdag een transport- en milieucontrole op de A7 en de N381. Voertuigen werden van de weg gehaald en ter controle aangeboden op het steunpunt van de Provinciale Waterstaat op het Noorderendin Drachten.

Er werd gecontroleerd op de belading, vereiste papieren en op detechnische- en gebruikerseisen van onder andere vrachtwagens met afval en milieugevaarlijke stoffen en bestelauto's, lichte vrachtauto's tot 3500 kg. Ookvrachtauto?s met zeilen zijkant werden gecontroleerd. Dit omdat bij deze groepvaak overtredingen met betrekking tot het zekeren van de lading voorkomen.

Er werden in totaal ongeveer 30 voertuigen aan een controleonderworpen. Hierbij bleek 1 op de 3 voertuigen niet in orde te zijn. Devolgende gebreken werden geconstateerd: 2x een overbelading van 8% en van 28%,1x niet handsfree bellen, 1x een gladde - versleten band, 2x het niet op juistewijze zekeren van de lading, 1x overtreding van het ADR en 1x breedte van hetvoertuig. In verband met de overtredingen werd er ook 4x een maatregel opgelegdwat inhoud dat men niet verder mocht rijden tot dat de overtreding is verholpen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Nijega | 112 alarmeringen Nijega | Goedkoop Tanken in Nijega | Supermarkten in Nijega | Weerbericht Nijega